Jandino Asporaat

Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel: hij komt op en gaat weer af.

Jandino wordt geboren in 1981 op Curaçao en woont samen met zijn zusje, nichtjes en tante in een huisje. Zijn broer woonde nog bij zijn vader. Later zijn er nog drie broertjes geboren. Op zijn elfde verhuizen ze naar Nederland en komen terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Na vijf jaar behaalt hij zijn VMBO diploma en gaat in de bouw werken en doet klusjes van schilderen tot elektriciteit.

In 2002 komt hij terecht bij de Rotterdamse groep Young Stage, een theatergezelschap dat voorstellingen doet in het hele land. In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma Antilliaanse pot wat direct een succes wordt. Zijn tv debuut maakt hij in het programma van Jorgen Raymann.

In 2011 krijgt hij zijn eigen programma, De Dino Show. Vanaf 2013 is hij daarnaast te zien bij RTL als panellid bij Wie ben ik, als presentator bij Alles mag op vrijdag en als hoogtepunt als presentator bij Dance Dance Dance. In 2014 opent hij zijn eigen kledingwinkel DINMAR in Delft en in 2017 een vestiging in Amsterdam. In 2015 gaat hij op tournee met de reprise van zijn theatervoorstelling Hoe dan ook en speelt hij vijf rollen in de film Bon Bini Holland.

Na het behalen van zijn droom, ‘Het spelen in een uitverkochte De Kuip’, is Jandino bezig met het verwezenlijken van zijn volgende droom die een vervolg krijgt, namelijk Bon Bini Holland 2.

Geproduceerd door:

Meld je aan voor het laatste Caribbean Combo nieuws

Heeft u vragen over Caribbean Combo? Klik dan hier. U zal zo spoedig mogelijk antwoord krijgen op uw vraag.